fijn in Brabant

Het is lente!

Hoeveel tegels ga jij wippen?

Aan de slag in de tuin!

Wat hebben we ernaar uitgekeken...de lente. Na al die regen eindelijk weer dat heerlijke zonnetje op onze snoet. En de tuin....ook die ontwaakt; klaar voor de groei! Geef jonge takken de kans om te groeien door dood hout weg te knippen. Door te snoeien worden planten veel voller. Let wel: alleen planten snoeien die na de langste dag van het jaar (21 juni) bloeien. En let op dat er geen vorst op komst is. Help wintergroene planten door ze wat voeding te geven. Misschien zijn de vogeltjes al druk bezig met het bouwen van een nestje? Als jij je tuin aan kant maakt, laat dan takjes en mos liggen. Anders wordt het een zielig nestje! 

En dan gaan we ons opmaken voor de zomer. Hoe zit jij er dan bij? Misschien goed om te weten dat een groene tuin veel koeler is op hete zomerdagen dan een versteende tuin. Ga jij tegels wippen? Dan heb je wellicht iets aan een gratis tuinontwerp. Download het hieronder.

 

Bereid je tuin voor op een droge zomer

De laatste zomers zijn steeds droger. Daarom is het wellicht een goed idee om je hemelwater af te koppelen. De regen die op het dak valt gaat dan niet door de regenpijpen het riool in. Als je het regenwater in je tuin laat lopen krijg je meer vocht in de bodem. Dat helpt tegen  het verdorren van je planten bij droogte. Het regenwater is gratis én kalkvrij. Dat levert weer mooiere planten en bloemen op!

 

 

Tip! Door het afkoppelen van je hemelwater kun je een droge tuin voorkomen.

 

 

 

 

Tip! Plaats een insectenhotel. De bijen en vlinders zullen je dankbaar zijn!

 

Tip! Wil jij een bloeiende tuin, plant dan nu nog snel een vlinderstruik of andere planten of struiken.

 

 

 

Tip! Geef jonge potplanten ruimte om te groeien: verpot ze!